Historie

Rustpunt de Kieviet is ontstaan eind jaren ’50. In die tijd vormde het een onderdeel van een kampeerboerderij en de latere camping Internationaal Priem. Het was een klein horecabedrijf waar men een hapje en een drankje kon nuttigen.

Tijdens en na de Expo in Brussel in 1958 groeide het uit tot een volwaardig horecabedrijf. Dat kwam omdat er in die tijd veel internationale gasten hun opwachting maakten en bleven overnachten en gebruik maakten van de horeca.

Het gebied vormde altijd al een belangrijke trekpleister om te fietsen en te wandelen. Door de jaren heen is het gebied steeds populairder geworden bij mensen van heinde en verre.

Tekening

Uiteindelijk is de kleine horecagelegenheid uitgegroeid tot het het bedrijf zoals we dat nu kennen: ‘Rustpunt De Kieviet’. Het is al ruim 60 jaar een vertrouwd adres en dat drie generaties lang.

Het woordje rustpunt is gekozen doordat fietsers in de omgeving een rustpunt zoeken waar ze even kunnen stoppen en kunnen genieten van een hapje en een drankje. Het woord ‘De Kieviet’ is gekozen doordat dit natuurgebied de Kievietsmoeren heet.